Lektionsinnehåll

Vår undervisning  bygger på olika kurser så att du kan följa undervisningen och vara med och påverka dess fokus. För att göra utvecklingen tydlig får den som avslutat en kurs en skriftlig bekräftelse på avklarad kurs. Vilken ordning du arbetar med kurserna avgör du tillsammans med din instruktör utifrån din och din hästs kunskaper och förmåga. 

 

Om du känner dig osäker över hur du ska börja, vad du redan kan och vilka kurser som skulle vara lämpliga att fokusera på, är du välkommen att boka en konsultation (kostnad: 200:-) så sätter vi oss ner och pratar igenom det tillsammans. 


Kurs 1: Hästskötsel och hästhantering

Vi har ett helhetsperspektiv på hästen och därför vill vi att alla våra elever har kunskapen som ingår i kursenn Hästskötsel och hästhantering. Det är också en fråga om din, hästens och andras säkerhet. Om du vet med dig att du redan har den kunskapen går det bra att ta diplomet via inspelad video av ert arbete för en kostnad av 200:-.  Kontakta oss för mer information om hur det går till. 


Övriga kurser

Övriga kurser spänner över många olika områden, och flera går bra att arbeta med parallellt. Det är exempelvis ofta en bra idé att arbeta parallellt med arbete från marken och med ridning. 

Kurser i markarbete

Följande kurser i markarbete studeras i nämnd ordning för att hästen behöver kunna vissa saker innan vi kan gå vidare till nästa:

1. Ledövning inne och ute

2. Groundwork

3. Longering 1 

 

Vi ger också utbildning i mer avancerat markarbete:

- Longering 2

Arbeta hästen vid hand

Arbeta hästen på lång tygel

 

Kurser till häst

Vi börjar all ridning med något vi kallar sitsprogram för att du som ryttare ska få med dig alla pusselbitar i rätt ordning. Läs mer om dem här:

- Sitsprogran 1 & 2

- Sitsprogram 3 & 4

- Sitsprogram 5 & 6

 

Efter att du gjort sitsprogrammen är du välkommen att gå vidare:

Skolridning på fyrkanstsspåret 

- Terrängridning.



Frihetsdressyr

Frihetsdressyren har en egen utbildningsplan, under ledning av någon av instruktörerna Freja Trulsdotter eller Ebba Lund. Arbetet börjar från marken, med målet att kunna arbeta hästen utan något huvudlag. För den som vill går det därefter att fortsätta till att även arbeta uppsuttet utan huvudlag. Det går utmärkt att arbeta med frihetsdressyr parallellt med de övriga kurserna! Läs mer om frihetsdressyren här.


Teori: Volt-kunskap

Hela livet består av volter, det vill säga cirklar! Det gör vår ridstruktur också. Och även när vi rider på rakt spår tar vi med oss voltens form. För att verkligen kunna tillgodogöra sig undervisningen behöver man därför ha teoretisk förståelse för volten. Läs mer!